Bob za leto i zimu

Bob za leto i zimu

Vožnju bobom najčešće ste gledali na zimskim Olimpijskim igrama, a u ovom sportu moći ćete i sami da se okušate na Kopaoniku, gde vas čeka neopisivo zadovoljstvo na šinama.  Zimsko-letnji užitak odigrava se na  stazi  kod žičare ‘Krst’, koja celom dužinom od 0,6 kilometara  krivuda među visokim četinarima pružajući nezaboravni utisak.

bob-za-leto-i-zimu
Bob za leto i zimu

Konstrukcija za vožnju sadrži specijalne sanke koje su učvršćene na kružni šinski sistem sa prirodnim spustom. Nesvakidašnji osećaj  daje izdignutost šina iznad tla, zavisno od deonice od jednog do šest metara, a talasi i skokovi ugrađeni u stazu, i brzina od  60 kilometara koju bob može da razvije, kretanje čine maksimalno uzbudljivim.

Bezbednost vožnje je garantovana, što omogućuje da se na bobu sa dva sedišta uz odrasle voze i deca.  Široka staza i razmaknute šine daju stabilnost bobu u krivinama, pa prevrtanje nije moguće.

Bob na šinama (alpine coaster), pod Pančičevim vrhom je prva takva instalacija na zapadnom Balkanu. Vožnju stazom za sva godišnja doba izgradilo je Javno preduzeće Skijališta Srbije, uz finansijsku pomoć  Ministarstva privrede. U ovu kopaoničku atrakciju uloženo je skoro milion evra.

Cena vožnje  je 500 dinara.

SHARE
PrethodniAlpinizam
SledećiDečije igralište