Paraglajding

Paraglajding

Paraglajding, zadovoljstvo osvajanja neba,  još  jedan je rekreativni i takmičarski sport u kojem se možete okušati na Kopaoniku. Ovo jedrenje kroz vazduh pruža ne samo neverovatan osećaj letenja, već i nesvakidašnji prizor, pošto vam se sa velikih visina Kopaonik pruža kao na dlanu.

paraglajding
Paraglajding

U let ptice mogu bezbedno i oni koji to nikada nisu probali, jer se sa srpske planinske kraljice poleće se tandem paraglajderima u kojima je uz putnika i pilot. Paraglajder se pokreće nogama i njim upravlja uz pomoć platnenog krila čiji se oblik formira vazdušnim pritiskom. Zbog sigurnosti padobran za jedrenjeje je  veće površine i sa ograničenim mogućnostima leta, a dodatnu bezbednost daju kaciga i rezervni padobran. Putnik je na odvojenom sedištu, sa pilotom krilom povezan posebnim delom opreme. Uz to ima i zaštitnu obuću, rukavice i odeću, a tu je i oprema za vezu i navigaciju.

Paraglajderom se najčešće kreće zatrčavanjem sa Orlovih ili Belih stena, preko puta hotela Srebrnac, a ako su vremenski uslovi dobri, moguće je i poletanje sa Pančićevog vrha.  Ide se dolinom ka Brzeću, a dužinu leta određuju vremenske prilike. Najčešćeje to  pola sata, a kada je vreme idealno moguće je leteti duže. Visina koju može da dostigne je 3.000 metara.

Za rezervaciju termina i cenovnik letenja kontaktirajte MK Mountain resort www.mkresort.rs ili Klub ekstremnih sportova Faith iz Kraljeva www.faith.rs

SHARE
PrethodniLetnje sankanje
SledećiPešačke ture