Wellness & Spa na Kopaoniku

Kopaonik se može pohvaliti sa ponudom Wellness & Spa. Usluge koje možete pronaći u ponudi su otvoreni i zatvoreni bazeni sa relaks zonom, slano-ledene pećine, saune, tepidarijumi, đakuzi kade, parna kupatila, razne vrste masaža kao i fitness i drugi sadržaj.

Wellness & Spa

Evo naših preporuka koje Wellness & Spa centre možete posetiti na Kopaoniku

  • Hotel Grand
  • Hotel Angella
  • Hotel Club A
  • Hotel Milmari
  • Hotel Mujen lux
  • Apart hotel Kraljevi Čardaci
  • Apart hotel Spa & Zoned
  • Apart hotel Vila San

Šta znače pojmovi (wellness & spa)

WELLNESS je način života koji unapređuje lični kvaliteta života, kako bi dostigli balans tela, uma i duha, poštujući sopstvene izbore i mogućnosti koje su nam na raspolaganju. Postizanje takvog blagostanja u danasnjem brzom životu, poslovnim i materijalnim stresovima i večitim manjkom vremena za nas same, predstavlja svojevrsni izazov. Koliko god da mislimo da je ovo psihofizičko blagostanje luksuz, za njegovo praktikovanje više nisu potrebna enormna finansijska ulaganja, naročito ako se uzme u obzir sve veća dostupnost kvalaitetnih banja, wellness i spa centara u kojima prednjače kulture pojedinih zemalja, upravo iz razloga što ovaj segment sve više prerasta u potrebu savremenog čoveka, a ne svojevrsni luksuz.

SPA se najčešće koristi za sve što ima veze sa zdravljem, a podrazumeva korišćenje i uživanje u vodi ili uz pomoć vode, što može biti plivanje, razne hidromasaže, tropske kiše, knaipp (šetanje neizmenično u toploj i hladnoj vodi), parno kupatilo, lekovita termalna i mineralna voda i dr.

WELLNESS & SPA CENTAR može prevesti kao „zdravstveni vodeni centar“. Medjutim, postoji nešto što suštinski razdvaja značenje reči „banja“ od udomaćenog sinonima u našem jeziku „wellness & spa centra“, a to je lekovita banjska voda. Naime, wellness & spa centri vrlo često su izgradjeni samostalno ili u sastavu nekog smeštajnog kompleksa, na nekoj izabranoj lokaciji, imaju zdravstvene i vodene sadržaje, medjutim nemaju zvanično deklarisanu lekovitu banjsku vodu ili odlike banjskog centra na osnovu drugih parametara, dok banje po pravilu imaju zvanično sertifikovanu prirodnu lekovitu vodu ili neki drugi certifikovani parametar. Obično banje, prati i banjska tradicija.